Weekendje Londen

De beste tips voor een weekendje Londen

Voor een korte vakantie of stedentrip is een weekendje Londen ideaal. Deze bruisende wereldstad is lekker dichtbij en toch helemaal in het buitenland. Met de trein, het vliegtuig, boot of bus ben je er in korte tijd en de talloze en veelzijdige bezienswaardigheden zorgen dat je je geen moment hoeft te vervelen; shoppen, cultuursnuiven, uitgaan en eeuwenoude bouwwerken bezichtigen en nog veel meer. Londen heeft het!

Weekendje Londen

Weekendje Londen

Weekendje Londen; elke wijk zijn eigen charme

Londen is eigenlijk een samensmelting van de oude stad en omliggende gemeenten. Elke wijk heeft dan ook zijn eigen charme. Trendy Soho is bijvoorbeeld dé uitgaanswijk en in de knusse straatjes rondom Covent Garden ontdek je allerlei leuke kleine winkeltjes. Op het plein zorgen de vele straatartiesten voor leven in de brouwerij. Bayswater oogt zeer chique met de fraaie rijen Victoriaanse herenhuizen en het nabijgelegen Hyde Park. In China Town hangt weer een heel andere sfeer en kun je snuffelen tussen allerlei exotische producten of lekker uit eten gaan in een Chinees restaurant.

De meeste toeristische attracties liggen in de wijk Westminster; je vindt er de Big Ben, Houses of Parliament, London Eye en South Kensington. Wil je juist van de echte Engelse sfeer proeven dan moet je naar Camden; er zijn markten, winkels met kleurrijke etalages en uithangborden en er zijn veel kunstenaars in de wijk gevestigd.
Vervoer

Een ritje in een echte Londense dubbeldekker mag natuurlijk niet aan je weekendje Londen ontbreken. De wereldberoemde rode bus brengt je naar alle interessante plekjes in de stad. Vervoer in Londen is overigens zeer goed geregeld. Je kunt natuurlijk een taxi nemen, maar eigenlijk is alles veel sneller bereikbaar met het zeer uitgebreide metronetwerk; the Tube.

Duur?

Londen heeft de reputatie een dure stad te zijn. Dat klopt ook wel. Maar je kunt veel geld besparen door een voordelige aanbieding te boeken. Zoek bijvoorbeeld een last-minute aanbieding voor reis inclusief hotelovernachtingen en geniet van een onvergetelijk weekendje Londen!