Metro Londen

Metro LondenLonden is een mooie, drukke en zeer grote stad. De metro, door de Londenaren The Tube genoemd, is waarschijnlijk de makkelijkste en snelste manier om je er te verplaatsen. Londen staat bekend om het zeer uitgebreide en goed lopende metronetwerk; de totale lengte van alle trajecten is 408 kilometer. Er zijn 275 stations en 12 lijnen en je hoeft nooit langer dan een paar minuten te wachten op de volgende trein, zodat je snel op elke gewenste bestemming kunt komen.

Metro Londen; 6 zones

Om alles wat overzichtelijker te maken is het metrostelsel van Londen ingedeeld in 6 zones. Deze indeling is vanaf het centrum ; zone 1 is het centrum en in zone 6 zijn de stations die zich het verst van het centrum bevinden. 12 Lijnen, elk met een eigen naam en kleur, doorkruisen de stad en brengen je naar waar je maar heen wilt gaan. De naam- en kleuraanduiding maakt het makkelijker je route te plannen. Op de tube map, het overzicht van deze lijnen, kun je precies zien waar het station is waar je heen wilt en welke lijn(en) je daarvoor moet nemen. Je vindt die kaart op het metrostation en op de website van the Tube.
Tarieven

De prijs van je ritje in de metro hangt af van welke route je rijdt en hoeveel zones je doorkruist. Ga je voor een korte vakantie naar Londen, dan is een travelcard voordeliger, deze geeft toegang tot de metro, Docklands Light Rail, trein, London Overground en bus.

Met een travel card zijn de tarieven als volgt:

Volwassenen betalen voor een enkele reis voor zone 1 t/m 3 £4.50 en kinderen £2.20. Voor zone 1 t/m 4 of hoger en voor zone 2 t/m 6 betaalt een volwassen £5.50 en een kind £2.70. Het kindertarief geldt voor kinderen van 11 t/m 15 jaar, kinderen onder de 11 reizen gratis.

Tip; Er zijn ook travel cards inclusief toegang tot alle grote bezienswaardigheden beschikbaar. Kijk daarvoor op de site van The London Pass.