Kerst in Londen

Kerst in Londen

Kerst in Londen

Om tijdens of vóór de Kerst in Londen te zijn is een onvergetelijke ervaring. Al in de eerste week van november ondergaat de stad een complete metamorfose; de kerstlichtjes worden aangestoken en in de loop der weken worden de straten steeds mooier versierd en ook de winkeliers richten hun etalages sfeervol in.

IJsbanen

De tijdelijke ijsbanen die op de mooiste locaties in het centrum van Londen worden geplaatst zijn onlosmakelijke met Kerst in Londen verbonden en vormen een ware traditie. Je vindt de ijsbanen op toeristische plekken zoals bij de Londen Eye, Hyde Park, Somerset House, Hampton Court, de Tower of Londen, Canary Warf en bij het Natural History Museum en meestal is er een gezellige kerstmarkt naast gelegen. Zo kun je een dagje naar de ijsbaan combineren met een bezoek aan een bezienswaardigheid en ook even rondsnuffelen op de markt. Vooral de kerstmarkt Winter Wonderland in Hyde Park is een evenement dat je niet mag missen.

Shoppen

Op zoek naar hét perfecte kerstcadeau? De donkere dagen voor de Kerst vormen dé ultieme periode om te shoppen en welke stad leent zich daar nou beter voor dan Londen? In beroemde straten zoals Bond Street, Oxford Street en Regent Street kom je helemaal in de kerststemming! Geniet van de spectaculaire kerstverlichting en de schitterende winkeletalages of dwaal rond in de grote warenhuizen zoals Harrods en Selfridges. Op Trafalgar Square staat elk jaar een gigantische kerstboom (een geschenk van de stad Oslo).
Kerst in Londen; openingstijden

Winkeliers in Londen mogen zelf min of meer de openingstijden bepalen, daarom zijn deze tijden niet overal hetzelfde. Toch zijn de meeste winkels geopend tussen 09.00 uur en 17.30 of 18.00 uur. In de periode vóór Kerst zijn veel winkels ook op zondag geopend.

Eerste Kerstdag is echt een familiedag en daarom zijn dan alle winkels, bezienswaardigheden, restaurants en bars in Londen gesloten. Maar op Tweede Kerstdag is het Boxing Day; de eerste dag van de grote uitverkoop!