Dagje Londen

Misschien is Londen niet de eerste plek waar je aan denkt als je er een dagje tussenuit wilt, maar toch is het heel goed mogelijk! Met het vliegtuig ben je binnen 2 uur in de hippe Britse hoofdstad en kies je voor de boot, dan slaap je lekker aan boord tijdens de heen- en terugreis. Wil je dus een keertje iets heel anders? Ga dan cultuur snuiven of ‘shop till you drop’ tijdens een dagje Londen!

Een dagje Londen; de reis

Als je een dagje naar Londen wilt, heb je voor je reis eigenlijk twee mogelijkheden; de ferry of het vliegtuig. De trein doet er nét iets te lang over als je slechts 1 dag in die fantastische stad wilt verblijven. Vanaf Schiphol vlieg je in minder dan een uur naar Londen Heathrow en hebt daar direct aansluiting op de Londense metro zodat je snel in hartje centrum bent. Daarnaast kun je ook op 1 van de andere vliegvelden landen die de stad rijk is; kijk dus even wat je precies wilt doen tijdens je dagje Londen en kies vervolgens de luchthaven met de meest handige locatie. Vliegtickets zijn er al vanaf €50,-.

Kies je voor de overtocht met de ferry dan kun je zelfs je eigen auto nemen. De diensten van Stena Line zijn zó gepland dat de vertrek- en aankomsttijden het gunstigst zijn en je wel 10 uur de tijd hebt om Londen te verkennen. Een ticket voor de ferry waarbij je auto ook mee kan is al verkrijgbaar vanaf €68,- en zonder auto vanaf €45,-.




Ontdek Londen

Londen barst werkelijk van de bezienswaardigheden, denk bijvoorbeeld aan de Big Ben, de Tower Bridge, St Paul’s Cathedral en de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. In het gigantische reuzenrad the London Eye bekijk je de stad vanaf grote hoogte en heb je schitterend uitzicht. Een mooie manier om de stad te verkennen is door langs de Theems te wandelen of een rondrit te maken in een typisch Engelse rode dubbeldekker! Kortom, teveel voor 1 dag. Bedenk dus van te voren wat voor leuke dingen je wilt doen of zien tijdens je dagje Londen!