Trein naar Londen

Als je naar Londen wilt reizen, kun je kiezen uit de boot, het vliegtuig of de trein. De trein is misschien niet de snelste manier om op de plaats van bestemming te komen, maar wel een comfortabele manier waarbij je veel van de omgeving ziet! In de trein heb je de gelegenheid om te eten en drinken en beschik je over WIFI. Een groot voordeel van de trein is dat je je eigen vervoer mee kunt nemen; het is mogelijk de auto of fietsen in de trein mee te nemen.

Goedkoop

Tegenwoordig is mogelijk om voor weinig geld in Londen te geraken; een treinkaartje heb je al vanaf € 50. Vanuit Nederland zijn er verschillende mogelijkheden die je voor de route kunt kiezen, maar de enige mogelijkheid om met de trein in Groot Brittannië te komen is via de kanaaltunnel met de Eurostar. Bij Calais in Frankrijk duikt de trein de tunnel in en komt ongeveer een half uur later en 50 kilometer verder bij Folkstone weer boven komt. De Eurostar vertrekt vanaf Brussel-Zuid en doet er ongeveer 5 uur naar Londen.
Wil je met de trein vanuit Nederland naar Brussel reizen dan kun je de Thalys of de InterCity Brussel nemen vanaf onder meer Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam Centraal. Vanaf Amsterdam doe je er ongeveer 6 uur in totaal over en vanaf Rotterdam ongeveer 5 uur.

Als je zo voordelig mogelijk naar Londen wilt met de trein, dan moet je met een aantal factoren rekening houden. De prijs van een treinticket is afhankelijk van het vertrekpunt in Nederland, het tijdstip en uiteraard van in welke klasse je wilt reizen. Je hebt de keuze uit ‘standard class’, ‘standard premier’ of ‘business premier’. Jongeren en senioren reizen voor een gereduceerde prijs.

Autotrein

Wil je de auto meenemen, dan rijd je zelf naar Calais en gaat op de Eurotunnel Shuttle, die zo’n 4 keer per uur vertrekt. Aan de andere kant van het kanaal heb je dan een goede aansluiting op het Britse wegennet. Je hebt al een retourticket voor €30,-. Auto’s op LPG zijn niet toegestaan.