Boot naar Londen

Hoewel het niet de snelste manier is om in Londen te komen, is de boot wel een erg leuk alternatief! Een boottocht is heerlijk ontspannend en aan boord is er meestal genoeg te beleven, bovendien kun je in veel gevallen je auto meenemen. Bovendien is de boot in vergelijking met trein of vliegtuig, ook nog eens lekker voordelig! Kortom ga met de boot naar Londen!

Welke mogelijkheden zijn er?

Met de boot naar Londen vanuit Nederland

In Nederland heb je de mogelijkheid om de boot naar Londen vanuit Hoek van Holland te nemen met Stena Line. Het is ongeveer 5 à 6 uur varen voordat je in Harwich weer aan wal gaat. Harwich ligt niet ver van Londen en je kunt dan met een speciaal treinarrangement je reis naar Londen vervolgen, of natuurlijk je eigen auto nemen. Met een treinarrangement ga je vanuit je eigen woonplaats met de trein naar Hoek van Holland, je maakt de oversteek met de boot en gaat verv

Boot naar Londen

Boot naar Londen

olgens met de trein verder naar hartje Londen.

Vanuit Frankrijk

Vanuit Frankrijk is de vaartijd veel korter; het is dan net geen twee uur varen. Je kunt daar vertrekken vanuit Calais; met P&O Ferries vaar je dan naar Dover. Je kunt ook in Duinkerken aan boord gaan bij een DFDS Seaways; ook deze boot brengt je naar Dover.
Wat kost het?

Hoeveel de overtocht kost, hangt af van welke route je kiest en of je wel of niet een voertuig meeneemt. Vanuit Hoek van Holland kost een enkele reis voor 1 volwassene € 48,- en een kind € 27,- Neem je de auto mee dan betaal je voor de auto en de bestuurder vanaf € 69,- en voor extra volwassen passagiers € 15,- (kinderen €7).

Vanuit Frankrijk is de boot veel goedkoper, ook omdat de overtocht veel korter is. Een retour voor een auto met 2 personen kost vanuit Calais bijvoorbeeld € 22,-. Maar je kosten om bij de haven te komen zijn natuurlijk wel hoger dan als je vanuit Nederland zou vertrekken.

Zoek dus goed uit wat voor jou de meest handige en voordelige mogelijkheid is. Daarnaast is het ook aan te bevelen om te zoeken naar een mooie aanbieding van trein- en bootreis met hotel in Londen. Dan heb je een complete vakantie voor een leuk prijsje!