Vliegtickets Londen

Londen is niet alleen druk op de grond, maar ook in de lucht. De stad heeft het drukste luchtruim ter wereld en is met 8 luchthavens dan ook één van de belangrijkste internationale knooppunten voor de luchtvaart.

Groot aanbod vliegtickets Londen

De keuze die je hebt aan vluchten naar Londen is dan ook groot; zowel lijndiensten als prijsvechters verzorgen dagelijks vluchten vanuit verschillende luchthavens in Nederland naar de Engelse hoofdstad. Van de bovengenoemde acht vliegvelden is Londen Heathrow de grootste en de enige die zich echt binnen Londen bevindt. Het grote voordeel van een vlucht naar Heathrow is dat je daar een directe aansluiting hebt op de Tube, het metronetwerk van de Britse hoofdstad!
Op welke luchthaven je landt, hangt een beetje af van met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt. Als je je vliegtickets met KLM boekt, kom je aan op Heathrow of London City Airport. Vlieg je British Airways dan landt je waarschijnlijk op Heathrow, heb je een ticket gekocht bij één van de grote luchtvaartmaatschappijen dan heb je grote kans op Gatwick airport te landen. Ook een aantal low-budget maatschappijen, zoals bijvoorbeeld Easy Jet vliegen naar Gatwick. Ryanair maakt meestal gebruik van Stantsed Airport, de luchthaven die ten noordoosten van Londen ligt, in Essex. Luton Airport, in Bedfordshire is start- en vertrekpunt voor low-cost korte afstandsvluchten. Het kleinste vliegveld in de stad is London City Airport en richt zich vooral op zakenmensen, business jet verkeer en korte afstandsvluchten.
Wat kosten vliegtickets Londen?

De prijs van een vliegticket naar Londen hangt af van diverse factoren; de vertrek- en aankomstdatum, de luchtvaartmaatschappij, de plaats van vertrek en de luchthaven in Londen waar je landt. Zo heb je al tickets vanaf Maastricht Airport naar Londen Stansted voor € 39,-! Maar als je vlak bij Schiphol woont kan het toch voordeliger zijn om daar vandaan te vertrekken. Bekijk dus goed wat de mogelijkheden zijn en houd goed in gaten of er nog extra kosten bijkomen zoals administratiekosten en belastingen. Tip; een aanbieding voor een vliegticket inclusief hotelovernachtingen is meestal naar verhouding veel voordeliger!