Weer Londen

Het maakt eigenlijk niet uit waar je op vakantie wilt gaan; je wilt natuurlijk het liefst dat het weer goed is. Daarom is het handig om te weten wat de beste reistijd is voor je bestemming. In Londen heerst een gematigd zeeklimaat wat betekent dat er weinig uitschieters zijn voor wat betreft de temperatuur. Hoewel we altijd denken dat het ‘altijd’ regent, valt dat relatief gezien eigenlijk best wel mee. Tijdens de zomermaanden is de gemiddelde middagtemperatuur 22 graden Celcius, wat een aangename temperatuur is voor een leuke stedentrip!

Weer Londen

Hieronder vind je het actuele weer van Londen.

[forecast location=’Londen’ caption=” measurement=’C’ todaylabel=’Vandaag’ datelabel=’date(‘d/m/Y’)’ highlow=’Aantal graden: %%high%%°’ numdays=’5′ iconset=’Incredible’ class=’css_table_class’ cache=’true’ width=’100%’]

Beste reistijd Londen

Wat is nu de beste tijd voor een trip naar de Britse hoofdstad? In principe kun je het hele jaar door prima op vakantie naar Londen en is het lastig om lang van te voren het weer te voorspellen. Wij raden de maanden mei en juni aan; de verhouding temperatuur/kans op regen is dan het gunstigst; de middagtemperatuur schommelt dan tussen de 17 en 21 graden en de kans op regen is iets kleiner dan in juli. Bovendien is het tijdens de maanden juli en augustus overal erg druk in de stad zodat de hotelprijzen stijgen en je veelal erg lang moet wachten bij de populaire attracties zoals bijvoorbeeld The London Eye. September en oktober zijn eigenlijk ook best gunstig, maar dan heb je iets meer kans op herfststormen.
Kerstmis

Tijdens de periode vóór Kerst is Londen ook zeer druk bezocht. De stad is dan sfeervol versierd en veel mensen beschouwen Londen als dé plek om kerstinkopen te doen. In de wintermaanden is de temperatuur overdag meestal tussen de 5 en 10 graden en het kan dus best guur zijn. Maar dat maakt het wel heel gezellig om dan tussendoor uit te rusten van het shoppen en te genieten van een verwarmende ‘hot chocolate’. Sneeuw komt eigenlijk nooit voor in Londen en de temperatuur zakt ook bijna nooit onder het vriespunt.